Свима нам је познато да је Колективни уговор продужен на годину дана, из не знамо којих тачно разлога. Изради предлога о допуни и измени истог смо приступили јако озбиљно и предано. Предлоге смо послали кабинету тадашњег вд директора Предузећа и објавили како на сајту, тако и на друштвеним мрежама, са надом да репрезентативни синдикат може неке предлоге уврстити у преговорима, који су требали да се одрже крајем 2020. године.

Појавом пандемије Корона вируса, што је за све нас била новина у свакодневном животу, појавила се и потреба да мењамо не само начин живота, већ радне навике, начин заштите здравља и све остало што иде уз вирус, да не набрајамо све. Сведоци смо да нам је заштита на раду, у неким периодима, појавом вируса била не на минимуму, већ да је у неким тренуцима није ни било. Исто тако нам се заражавало и још увек имамо одређени број заражених колега, па чак и оних који су и поред вакцинације заражени опет.

У складу са временом у ком тренутно живимо једино логично је било да допунимо већ израђен предлог допуне и измене Колективног уговора на тај начин да како у постојећој тако и у некој, надамо се да се неће десити, пандемији сви запослени у нашем Предузећу остваре право на 100% боловање, без обзира на вакцинацију. Колективним уговором би то право било сигурно за све запослене и трајно решење око ког не би више морала да се води полемика.