Заустављени вирусом Covid-19, настављамо оно што смо замислили. Председник Немања Митровић и потпредседник Васо Узелац претходних дана су малчице путовали.

Дана 25.5.2020. године обишли су ОРЈ „Бор“ Синдиката „СОЛИДАРНОСТ“ Поште Србије, оформљен 07.05.2020. године, за председника одбора изабрана је Сања Јакшић- благајник. Кроз разговор са запосленима и члановима одбора сазнали смо за низ проблема у поменутој РЈ везаних за саму организацију рада и однос надређених и радника у технологији.

Постојала је идеја да кроз разговор упознамо помоћника директора ПЈНР „Бор“ Сузану Стојановић, са самом идејом Синдиката и начином рада, бар неке од тих проблема покушамо да решимо.

Изненађујуће, добили смо писмени одговор директора да у њеном делокругу рада и њеним овлашћењима није разговор са синдикалним организацијама, чудно, зар не? У сваком случају много борбе нас све заједно очекује.

Обилазак колега је настављен, следећа станица је Лесковац, ОРЈ „Лесковац“ Синдиката „СОЛИДАРНОСТ“ Поште Србије је оформљен 07.05.2020.године, за председника је изабран, Божидар Стаменковић -техничар за шалтерске послове , проблеми слични, ако не и исти. 26.5.2020. године одржан је неформални састанак са помоћником директора ПЈВР „Лесковац“ Александром Милић, обећана је обострана сарадња и потврђена је жеља да се решавају проблеми радника.

27.5. 2020. године Ниш где је договорено да се оформи одбор синдиката и за председника је изабран Звонимир Илић -достављач Пе, проблеми, хммм, пуна кола, биће писања, биће борбе, указивања на пропусте, кршења прописа, правилника, закона…

28.5.2020. године, Краљево, и још један договор да се формира одбор синдиката где је за председника изабран Богдановић Жељко -поштар, проблеми, разни, предимензионисани реони, недостатак средстава за рад, (не)коришћење годишњих одмора…
Озбиљан задатак, не сумњамо решићемо га…

И за сам крај пут нас је нанео у Крагујевац где смо се видели и са Бобаном Тошовићем, од раније председником ОРЈ „Крагујевац“ Синдиката „СОЛИДАРНОСТ“ Поште Србије са којим смо договорили следеће кораке.

Повратак за Београд, задовољни смо, прича се шири, добија на тежини…

Солидаран поздрав!