Претходних дана смо упутили дописе Пратећој функцији за безбедности и заштите, те Функцији за поштанску мрежу, а све у циљу израде модела бесконтактне доставе и преузимања пошиљака, ради додатне заштите запослених од ризика заразе вирусом Covid-19. Одговори које смо добили су нас, благо речено, изненадили.

Да ли заиста мислите да епидемиолог Градског завода за јавно здравље зна шта је то достава пошиљака? Те у складу са „ставом“ сматрате да је процедура уручења која је на снази у Предузећу довољна за заштиту здравља запослених. Пратећа функција безбедности и заштите нас је упутила на „надлежну“ функцију за финални одговор на наш захтев, опет ћорсокак. Функција за поштанску мрежу нас је обавестила да прати препоруке малопре поменуте Пратеће функције, закључак, људски животи нису пинг понг лоптица!

Подсетићемо вас да је комплетан период ванредног стања изнела екипа пожртвованих људи, да не буде забуне, све време у директном контакту са корисницима услуга, и који су упркос страху од заразе изнели терет одговорности коју има стратешки важно предузеће од државног интереса. Постављамо вам питање, шта се то променило за мање од два месеца? Предузеће је и даље од стратешког значаја, да ли запослени у истом можда то више нису? Да ли треба неко да изгуби живот па да сви заједно пропаднемо у земљу од срамоте????? Ко од вас ће бити одговоран?!

Топ менаџери крајње је време за више емпатије и бриге за људе! За посао смо показали, небројено пута, да смо способни да извршимо и у најтежим условима! Заштитите запослене! Овим темпом, без адекватне заштите, доћи ће до колапса! Уколико не заштитите запослене остаћемо без извршилаца и самим тим ћете угрозити предузеће од стратешког значаја за Републику Србију! Немојте да чекате зелено светло од надлежног Министарства и Кризног штаба, вратите мере које су биле у току ванредног стања! Одговорни сте за животе свих нас и наших породица!

Синдикат „СОЛИДАРНОСТ“ Поште Србије