У среду 26.02.2020. године, за кратко време, по трећи пут је опљачкана ЈПМ 23301. Срећом није било повређених, у виду физичких повреда.

А шта ћемо са претрпљеним страхом?

Одбор РЈ Кикинда је реаговао и упутио допис својој директорки. Апелујемо на пословодство и све директоре РЈ да прочитају овај допис и добро замисле и размисле. Не бисмо ништа додавали, сам допис је сасвима довољан.

Допис преносимо у целости:

Поштована,
Сведоци смо још једног напада на радника Поште 23301. Трећи напад за мање од годину дана. Сваки је био суровији од претходног. Јучерашњи је био најсуровији, под претњом ОРУЖЈЕМ! Да ли је потребно да неко положи свој живот да би се нешто променило? Ако бринете о корисницима почните да бринете и о Вашим запосленима. Ако се борите да победите у тржишној утакмици, нека судија одсвира крај досадашњој пракси у којој ће радник бити лака мета плена. Шта је следеће, која пошта ће бити следећа? Хоћемо ли да чекамо да падне крв? Није све у добити, има нешто и у безбедности. Захтевамо од Вас да извршите процену ризика за рад на шалтеру у пошти 23301. Захтевамо од Вас да обезбедите бољи видео надзор или да пошту изместите у друге просторије. Захтевамо од Вас да извршите процену ризика за рад на шалтеру у Поштама 23302, 23304, 23306. Ово обраћање не сматрајте синдикалним, већ Људским. Овог пута нас не занима КУ и Закон о раду, нити синдикална припадност нападнутог. Занима нас Ваша реакција и Акција поводом тога! Дужни сте да водите рачуна о безбедности запослених на раду! Такође нас занима да ли знате да и контролори имају проблема приликом закључавања поште? Кад су остављени усамљени на милост и немилост драгих нам корисника. Искрено се надамо да делите забринутост са нама и да се неће десити најцрњи сценарио у којем ће наше породице добити изразе најдубљег саучешћа од драге нам Поште. ЖИВОТ НЕМА ЦЕНУ, НИТИ РОК УРУЧЕЊА, ОН ЈЕ САМО ЈЕДАН!!!

Потпредседник ОРЈ „Кикинда“
Слободан Стојановић
Категорије: Дешавања