Желећи птицама поставити владара, Зевс им даде рок када ће све доћи пред њега, а он ће најлепшу од њих прогласити владарем. Чавка, добро знајући колико је ружна, оде и скупи перје које је другим птицама отпало, па га стави на себе и чврсто залепи. Због тога постала лепша од свих осталих.

Међутим, стиже и договорени дан па све птице одоше Зевсу. Када им Зевс хтеде чавку поставити за владара због њезине наочите лепоте, разљуте се птице и свака јој одузме своје перо.

Тако чавка опет постаде чавка.

Езоп (~630-564 П.Н.Е)

… е тако је и настао израз „китити се туђим перјем“

27.07.2020. одбор „РЈ Београд Центар“ Синдиката „Солидарност“ Поште Србије обратио се руководству РЈ са указивањем на неопходност за уједначавањем оптерећености доставних рејона у поштама 11210 Београд 26 и 11211 Борча.

Руководство РЈ је послало допис Функцији поштанске мреже са предлогом о повећању броја рејона, која је извршила анализу и дала сагласност прво о повећању броја извршилаца у горе поменутим поштама, а након разговора са РЈ и за повећање броја доставних рејона.

Резултат тога је да су почетком септембра месеца текуће године Поште 11210 Београд 26 и 11211 Борча „богатије“ за по још један рејон.

Незнатно након одлуке о повећању броја рејона, Синдикат ПТТ Србије, тачније одбор РЈ тог синдиката, на својој интернет презентацији (на једној од њих, обзиром да их имају 2?) износи сумњиве инфомације о својим „заслугама“ по овом питању, а потом 13.10 шаљу циркуларни мејл поштама са истим садржајем.

Синдикат „Солидарност“ Поште Србије је основан првенствено са циљем заштите радника и њихових права. Није нам потребно хвалисање са успесима (поготово не туђим), као ни тапшање по раменима, већ искључиво добробит радника, али исто тако не желимо да се други „ките нашим перјем“.

Не износимо непроверене информације, не знамо да ли је Синдикат ПТТ Србије имао икаквог учешћа у овоме, али једно је сигурно….. Заслуга за повећањем броја рејона у поштама 11210 и 11211 не може ићи искучиво њима, већ првенствено руководству РЈ „Београд Центар“, Функцији поштанске мреже, и делом одбору РЈ „Београд Центар“ Синдиката „Солидарност“……

Ово је само добар пример, али не и једини, чиме се појединци служе са циљем да се „замажу очи“ радницима. Наставак приче која је трајала годинама уназад и која је срж и идеју СИНДИКАЛНОГ ДЕЛОВАЊА гурнула у блато и која је довела до тога да само помињање речи „синдикат“ код већине изазива гнушање……