Поштоване колеге, сви смо сведоци дешавања у нашој фирми последњих година, што је за кулминацију имало масовне протесте радника ЈП „Пошта Србије“. Желимо да вас упознамо са организацијом коју ми представљамо, а која је све време подржавала раднике и њихове захтеве.

Како су већ постављени неки темељи сарадње са Владом Републике Србије, захваљујући пре свега тиму који је представљао раднике, у наредном периоду је неопходно поставити, пре свега, организацију која би имала легитимитет да прича преговара и износи захтеве у име радника. Синдикат „СОЛИДАРНОСТ“ Поште Србије основан је у априлу 2014.год. Оснивачи синдиката су колеге које су биле незадовољне радом репрезентативних синдиката.

Идеја синдиката је била и остала борба за права радника, пружање правне заштите запосленима, као и побољшање материјалног статуса запослених у ЈП „Пошта Србије“. Поред основних циљева желимо да синдикалну сцену вратимо на прави пут, да ојачамо синдикат, раднички синдикат, независан од послодавца, политике и било какве централе. Желимо синдикат који припада запосленима где ће се важити глас сваког појединца.

Свакодневно доживљавамо дискриминацију пословодства које нам ускраћује право на синдикални рад, зато глас о нама, о нашој организацији, још увек није стигао до свих запослених.

Овим путем позивамо све колеге које нису задовољне радом репрезентативних синдиката и положајем радника да нам се придруже и активно учествују у раду синдиката. Тражимо вашу подршку и потпуно смо отворени за било какву критику. Не дозволите да не будете информисани. Не дозволите да о штрајку својих колега шапућете и сазнајете преко друштвених мрежа. Будите активни кројач своје судбине. Након свега зар заиста имате нешто да изгубите?

Свако има право на своје мишљење и своју одлуку.